Perfil del grup
Compto que el perfil del grup no diferirà gaire del grup del curs passat: alguns antics alumnes, interins i alguns funcionaris que vénen perquè exalumnes els l’han recomanat. Per tant, mantindré el mateix concepte que va anar tan bé del curs passat. gràcies a incorporar-hi la ludificació. Penso que el projecte combinarà dues experiències del curs passat: d’una banda, la lectura col·laborativa que vam practicar en el projecte #TotssomSalim; de l’altra, l’ús del joc. D’entrada, el projecte pretendrà commemorar el 750è aniversari del naixement de Ramon Muntaner. La pregunta d’arrancada serà com podem començar des de zero, si som víctimes d’algun fet dramàtic en què ho perdem tot. Tal com li va passar al cronista o bé com es va viure a Begues la nit de la Festa Major.
Producte final
Tot i que dependrà dels acords que prenguem durant les primeres sessions, els alumnes hauran de confeccionar una crònica, responent la pregunta inicial o bé narrant l’experiència del curs. Podrà ser en qualsevol format: escrita,audiovisual… A més, s’hauran de responsabilitzar d’un parell de caselles del tauler per al joc que muntarem. En una, hi planificaran la proposta lúdica del capítol que hauran llegit i en l’altra resumiran la sessió. També se n’encarregaran del disseny.
Fases
disseny
De moment, tinc clara algunes activitats inicials com possibles tasques per a les diferents unitats. S’hauran de presentar les 12 pistes, el qüestionari inicial, tenir preparats els capítols de la crònica i les caselles.
desenvolupament
difusió
Com que mantindrem el reportatge fotogràfic, utilitzarem Twitter, Instagram, Facebook i Wordrpess per fer-ne la difusió. Compto que podem utilitzar l’etiqueta #c2cast15. També en podem crear una per a alguna tasca o activitat.
Estratègies de socialització
Dins de l’aula
Treballarem tant per parelles com en grups. Mirarem que sigui el més heterogenis possibles.
Fora de l’aula
M’agradaria comptar amb la presència d’alguns expertes perquè ens ajudessin a assessorar: un periodista o un publicista, un historiador i un dissenyador gràfic
En la comunitat d’aprenentatge
Potser es converteix en un projecte amb altres grups o bé intervindrem en un altre grup de la Casa.
Artefactes i eines
Haurem de bastir una o dues línies del temps (els fets de cada capítol i un marc cronològic), crear una galeria fotogràfica, obrir un blog cada alumne com a dossier d’aprenentatge, idear un joc sobre la Crònica.
Temporalització
Es durà al llarg de tot el curs. Haurem de pactar uns terminis per a les caselles i per presentar les actes de les sessions.
Requisits materials i humans
- 1 fotocòpia de cada capítol
- 50 caselles
- candeles
- emblemes per a cada trimestre
- pensar i contactar amb els experts
Octubre 18, 2015 at 14:47
[…] semana ha coincidido con el arranque de otro grupo, precisamente para los que he ideado el proyecto narrativo. Pero también he empezado a explotar […]
Novembre 2, 2015 at 14:47
[…] la commemoración del nacimiento de Ramon Muntaner para implantar la ludificación en el curso. Un voluntario en cada sesión se compromete a resumir la clase visualmente. De esta forma van […]
Juliol 20, 2016 at 14:47
[…] planificat mínimament un curs que seguia les mateixes premisses de l’any passat. Si en l’anterior edició descobrir la […]